Usikkert for boligpriser for august

Viser boligprisene nedgang i august, vil det være første gang en slik måling er gjort siden de nåværende målingene startet opp i 2003.

Men, seniorøkonom Mari O. Mamre fra Ny Analyse mener prisene snart skal opp igjen.

Enkeltmåneder med lave tall gir usikkerhet i markedet, og blir dermed selvforsterkende. I et litt lengre perspektiv er det likevel lite som tilsier at boligprisene skal fortsette nedover.

Se fremover

Mamre sier til Dagens Næringsliv at kjøpere med langtidsperspektiv ikke bør la seg skremme av usikkerheten om når prisnedgangen skal snu: Det er veldig mange boliger å velge mellom nå. De som kjøper for å bo og investorer med langtidsperspektiv kan gjøre gode kjøp, sier Mamre til DN.

Samme artikkel henvender seg også Nerja Macic, Makroøkonom ved Prognosesenteret, som sier at prisnedgangen ikke henger sammen med utviklingen i norsk økonomi. Faktorer som lav rente, lav ledighet, og høy sysselsetting gir grunn til å tro at boligprisene vil utvikle seg positivt.

foto: Henning Klokkeråsen

 

By | 2017-08-31T13:07:45+00:00 August 31st, 2017|Categories: BOLIGMARKEDET|Comments Off on Usikkert for boligpriser for august

Send this to a friend