Tull å tro på langvarig prisfall

-De fundamentale forholdene tilsier ikke et kraftig boligprisfall, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Finansavisen.

Øye mener Oslo var overmoden for korreksjonen vi nå er inne i. Denne gangen ble den utløst av boliglånsforskriften, men den ville kommet uansett. Det har gitt utslag i psykologien i markedet.

Øye mener prisene skal opp igjen, og det veldig snart. Han påpeker at optimismen i Norge er tilbake på topp etter oljenedturen, og at rentene er lave.

-Det er tullball å tro på langvarig prisfall i Oslo om økonomien går som forventet, sier Øye

oye-finansavisen

Bjørn-Erik Øye. Foto: Finansavisen

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets sier til E24 at han tror prisene vil fortsette å falle. Samtidig sier makroøkonom Nejra Macic at hun stusser over uttalelsene fra bankene om ytterligere prisfall.

– Det er veldig interessant at alle bankøkonomer er så pessimistiske. Jeg synes det er litt overraskende, i og med at de har spådd krakk de siste 10–15 årene og bommet, sier Macic til E24

Adm. dir. i Privatmegleren Grethe Wittenberg Meier, sier til Aftenposten at hun ikke er redd for et krakk. Meier mener syklusen i eiendomsmarkedet er slik at det alltid er fall i prisene frem mot jul og så stigning igjen fra januar.

– Ting er helt på plass igjen når vi kommer til nyttår. Da er veksten tilbake, spår Meier, som venter en god vekst i markedet til våren.

 

By | 2017-09-04T11:30:32+00:00 September 4th, 2017|Categories: BOLIGMARKEDET|Tags: , , |Comments Off on Tull å tro på langvarig prisfall

Send this to a friend