– De som håper på bunnpriser vil bli skuffet

Grethe W. Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, sier i et intervju med Hegnar.no at de som venter på et kraftig prisfall vil bli skuffet.

Meier mener markedet vil svinge noe fremover, og at noen type boliger vil holde seg stabile. De mindre Oslo-leilighetene vil trolig trenge mer oppmerksomhet fra meglerne, mens familieboligene holder seg sterke i markedet.

Som flere andre i bransjen, mener Meier at 2016 var et år med skyhøy og uholdbar vekst i Oslo, og sier at ingen kan forvente 25 prosent årlig verdistigning på boligen sin. Derfor er korreksjonen vi har sett i markedet i år naturlig, og prisene vil flates ut, før en ny jevn oppgang.

Dagens boligprisstatistikk fra Eiendom Norge viser at prisene steg 1,2 % i august. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,4 prosent. Meier oppsummerer landet forøvrig som i god balanse.

Hun mener vi vil se en normal prisstigning i Oslo fra januar 2018.

– Og så må det nevnes at i Oslo er det mulig å gjøre knallkjøp – enn så lenge. Boliglånsforskriften virker – om hensikten er å kvele drømmen om bolig for førstegangskjøpere, sier Meier til slutt.

 

By | 2017-09-05T14:04:47+00:00 September 5th, 2017|Categories: BOLIGMARKEDET|Tags: , , , |Comments Off on – De som håper på bunnpriser vil bli skuffet

Send this to a friend