Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/7/treromogkjokken.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/7/treromogkjokken.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2738 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/7/treromogkjokken.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3679 På boligjakt? Med aparto Eget Hjem™ kan du snart kjøpe en del av drømmeboligen og leie resten – tre rom & kjøkken

På boligjakt? Med aparto Eget Hjem™ kan du snart kjøpe en del av drømmeboligen og leie resten

Leie-Eie kan korte ned veien fra leiemarkedet til boligmarkedet med flere år.

Aparto Eget Hjem ™ gjør det mulig for langt flere å kjøpe drømmeleiligheten i dag, heller enn å leie i mange år samtidig som man sparer.

Eget Hjem deltakeren kjøper en andel av boligen, resten blir crowdfundet på aparto.no og leies ut til kjøperen. Etter fem til seks år kan crowden kjøpes ut, eller leiligheten selges på det åpne markedet. Verdiøkningen fra andelen crowden ikke eier er skattefri og tilfaller fullt og helt kjøper.

Vi går fra å enten leie eller eie, til å eie etter evne og livssituasjon.

Slik boliglånsforskriften virker i dag er det mange som ikke kan finansiere kjøpet av leiligheten de ønsker seg til tross for at de har både egenkapital og betalingsevne. De har rett og slett ikke nok selv om regnestykket går opp for dem personlig.

Vår leie for å eie modell er ingen måte tenkt som en alternativ form for finansiering for grupper som ikke egentlig kan håndtere lånet og kostnadene ved å eie. Målsetningen er å gi dem man kan si i større eller mindre grad feilaktig rammes av boliglånsforskriften en kortere vei inn på boligmarkedet.

En kommersiell løsning er bærekraftig

Forskjellige leie-for-å-eie modeller har vært forsøkt i Norge de siste årene, med varierende hell. Kommersielle aktører har enten ikke vist interesse for denne formen eller så har de snublet i forsøket. En rapport fra Husbanken fra 2014 fant de at ingen av de større utbyggerne hadde noen planer om å tilby leie-for-å-eie modeller.

Det har i mange sammenhenger blitt argumentert for å bruke leie-for-å-eie modeller der man forsøker å løfte personer med varierende grad av sosiale stønader og lignende ut av leiemarkedet og inn i boligmarkedet. Alle disse initiativene har til felles at premisset er å subsidiere leie, renter eller kjøpsprisen. Behovet for subsidier og tilskudd gjør at det langt på vei utelukker tilsvarende tilbud fra kommersielle aktører.

Målgruppen for aparto Eget Hjem er heller ikke vanskeligstilte eller mennesker med behov for hjelp for noen gang å komme inn på boligmarkedet. I stedet er det mennesker som opplagt en dag skal kjøpe bolig, men som av forskjellige grunner likevel blir nødt til å leie. Hvis det i praksis ville vært rimeligere for dem å eie sin egen leilighet, heller enn å leie og stå på utsiden av markedet, kan det virke som at det er noe galt med kravene.

aparto Eget Hjem skal være rimeligere enn å leie og spare

Et enkelt overordnet mål er at det å kjøpe en aparto Eget Hjem-bolig samlet sett skal være rimeligere enn å fortsette å leie og spare ved siden av. Utgangspunktet for sammenligning er kostnadene man har ved å leie i dag, samt hva man bruker på sparing. Det er altså samlede bolig- og sparerelaterte utlegg.

Summen av kostnaden ved å eie en andel i en aparto Eget Hjem-bolig, inkludert avdragene man betaler på lånet man må ta opp, skal altså være lavere enn utleggene man har som leietaker som sparer ved siden av.

Det målet leverer vi på. Kjøper man en av våre leiligheter heller enn å leie en tilsvarende leilighet vil man bruke mindre penger hver måned på bokostnader og sparing, enn om man leier og sparer. I denne sammenhengen er det lagt til grunn at med sparing menes at to personer sammen benytter seg fullt ut av BSU ordningen.

Aparto Eget Hjem, en attraktiv investering for crowden

Aparto Eget Hjem består av to parter: boligkjøperen på den ene siden, og de som investerer i å crowdfunde den gjenværende andelen i leiligheten på den andre siden. For at det skal være et attraktivt investeringsobjekt er særlig et moment utslagsgivende. Kjøper betaler en margin på 35 prosent utover markedsleien på den andelen han eller hun ikke selv eier. Summen av noe høyere leie og lånekostnader mv. er uansett mer attraktivt for kjøper enn å fortsette å leie.

For investorer betyr det at man har en boliginvestering hvor man får en husleie som er 35 prosent over hva man ellers ville fått. Siden det er eier selv som bor i boligen har man ikke store utgifter knyttet til utleie av boligen og man vil heller ikke oppleve kostnader knyttet til skifte av leietakere. Resultatet er en meget attraktiv investeringsmulighet. Anslagsvis ligger nettoresultatet rundt 50 prosent over hva man ellers ville oppnådd. En win-win situasjon som denne er en mulighet som bør gis til flere boligkjøpere.

Interessert i å kjøpe eller investere i en aparto Eget Hjem bolig?

Vi kommer snart til å lansere vårt første prosjekt der noen boligkjøpere får muligheten til å kjøpe seg drømmeboligen, samtidig som investorer har en meget attraktiv investeringsmulighet.

Hvis du er interessert i å kjøpe bolig eller investere i en, bør du registrere deg på www.aparto.no/egethjem allerede nå, for å få mer informasjon og holde deg oppdatert.

By | 2017-09-10T18:45:06+00:00 September 10th, 2017|Categories: APARTO NYHETER|Tags: , , |Comments Off on På boligjakt? Med aparto Eget Hjem™ kan du snart kjøpe en del av drømmeboligen og leie resten

Send this to a friend