Printet hus på 24 timer

Printet hus på under ett døgn. Kan printe i alle former.

Grunder Nikita Chen-yun-tai av Apis Cor foran den mobile printeren han har oppfunnet og som ble brukt til å printe et hus på under 24 timer i Moskva-regionen. Foto: Apis Cor

Printet hus på 24 timer med 150 års levetid

Apis Cor printet hus på 24 timer i Russland. Vil øke bostandard for folk verden over til lav kostnad.På under 24 timer printet Apis Cor et helt hus. Nå planlegger selskapet produksjon i stor skala.

Huset ble printet i betong og malt etterpå. I følge Engadget brukte det San Francisco-baserte selskapet en mobil 3D-printer til å printe husets betongvegger og deler. I etterkant ble huset malt og fikk ledninger, isolasjon og påmontert tak.

Heller ikke etterarbeidet skal ha tatt mye tid. Hele huset kom på USD 10.134, rundt 80.000 norske kroner.

 

I enskriver Apis Cor at huset på 38 kvm ble printet i Stuipino som ligger i Moskva-regionen, Russland. Det ble printet med en mobil 3D-printer. Nå skal det sies at printeren var aktiv i 24 timer. Rigg og drift ute på betongfabrikken, hvor testen ble utført, tok naturligvis også tid.

Noe for Norge?

Printingen skjedde på vinterstid. Ettersom betongmiksen ikke kan printes på temperaturer under 50C foregikk begivenheten i telt. Utstyret fungerer imidlertid ned til 35 minusgrader. Printing med andre typer materialer kan bli aktuelt ved slik temperaturer.

Demo-huset var rundt i formen. Apis Cor understreker at huset kan bli bygd i den formen man måtte ønske, inkludert rektangulært.

Niktia Chen-yun-tak er oppfinner av den mobile printeren som ble brukt og grunnlegger av Apis Cor. Han ønsker å hjelpe folk verden over til bedre bostandard og da til en levelig kostnad. Printing av boliger som virkemiddel gjør jobben rakt og rimelig.

Mer enn moro

Samsung, tyske BITEX og russiske PIK var blant bidragsyterne. Apis har påbegynt arbeidet med å bygge rimelige boliger i USA og en hel ”high tech Eco Village” i Texas.

By | 2017-08-31T08:34:38+00:00 August 2nd, 2017|Categories: PROPTECH|Tags: , , , |Comments Off on Printet hus på 24 timer

Send this to a friend