Prisutvikling i juli 2017

Barcode Oslo, foto:Almu SaitiNormal prisutvikling i byene 

av: Christian Sømme 

Boligprisene i juli 2017 sank med 1,2 prosent. Vanlig med prisfall i sommermåneden, sier Eiendom Norge.

Etter juli 2017 var boligprisene 4,8 prosent høyere enn 12 måneder tidligere. Boligprisene i sommermåneden sank med 1,2 prosent.

Det viser Eiendom Norges boligstatistikk (oppdateres regelmessig) som er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.   

– Boligprisene gikk som forventet ned i juli måned. Grunnet fellesferien er dette normalt, og sammenliknet med tidligere år skiller ikke årets juli-måned seg ut. Prisnedgangen i juli blir normalt korrigert inn med en oppgang i august. Boligmarkedet de siste månedene har vært preget av et markant prisfall i Oslo, noe som også har påvirket tallene nasjonalt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, i en pressemelding 

Nettavisen E24 skriver at Oslo-boliger fikk det kraftigste juli-prisfallet som noen gang er målt, men beskriver tilstanden de fleste andre steder som normal.  

I henhold til Eiendom Norge hadde Moss den sterkeste prisutviklingen i juli med en nedgang på 0,3 prosent. Svakest prisutvikling hadde Oslo og Bærum med en nedgang på 2,8 prosent.   

– 12-månedersveksten i de store byene, og da spesielt i Oslo, er markant lavere enn på lenge. Vi forventer en fortsatt nedgang i hovedstaden de neste månedene, og den moderate prisutviklingen vil vedvare i store deler av landet, sier Dreyer.  

– Et større utbud av boliger i store deler av landet betyr at mange boligselgere må justere ned sine prisforventninger for å få solgt. Det ser ut til at mange boligselgere i Oslo allerede har gjort det ved å akseptere bud under prisantydningene, sier han.  

Boligprisutviklingen i Norge. Kilde: Eiendom Norges boligstatistikk.  

 

By | 2017-08-18T15:25:54+00:00 August 18th, 2017|Categories: BOLIGMARKEDET|Tags: , , , |Comments Off on Prisutvikling i juli 2017

Send this to a friend