Spår prishopp i Oslo om et halvt år

Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann: -Spår prishopp i Oslo-markedet om et halvt år.

– Det er mer enn nok av kjøpere som har finansiering, og som ønsker seg en ny bolig. Man kan si at køen har gått fra å være 100 meter lang til å være 80 meter lang, sier Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann til Finansavisen.

 

Selvaag Bolig-sjefen ser likhetstrekk i dagens marked med hvordan det var i 2013: –  Etter finanskrisen stoppet markedet brått og brutalt. Det vi er inne i nå minner mer om i 2013, da markedet sto ganske stille i et halvår. Etterpå tror jeg vi vil få et byks, men da er vi samtidig inne i noe som ligner et «boom and bust»-marked – det er det verste man kan få.

Schumann sier ifølge Finansavisen at han tror befolkningsvekst og endret psykologi i boligmarkedet vil gjøre at prisene i Oslo kommer tilbake allerede om seks måneder.

Schumann er sitert på at han venter en snarlig rekyl da hovedvekten av befolkningsveksten kommer i Oslo og Akershus, mens kun 24% av boligbyggingen skjer her. – Det er en såpass stor forskjell at det egentlig bare er et spørsmål om tid før markedet er tilbake.

Han sammenligner også mediebildet med hvordan det var i 2013 da mange satte seg på gjerdet. Den gangen var det bankene som skrudde igjen for utlån, denne gangen er det delvis drevet frem av boliglånsforskriftens krav om maks fem ganger inntekten i lån.

By | 2017-09-06T14:39:28+00:00 August 22nd, 2017|Categories: BOLIGMARKEDET|Tags: , , |Comments Off on Spår prishopp i Oslo om et halvt år

Send this to a friend